Pingvin próba

By WV admin - 3/31/2016



Sziasztok kedvesek! Meg is érkeztem az első valódi bejegyzéssel, ami nem másról fog szólni, mint a Nescafé Dolce Gusto Piccolójáról. Mivel már több, mint egy éve a birtokunkban van, azt hiszem, kellő tapasztalatom van vele kapcsolatban, és ha esetleg nektek is tetszik, de nem tudjátok, megvegyétek-e, talán segíteni fog ez a cikk.

Ezt a takaros kis gépet, amit én csak pingvinnek hívok, láttam már 12.000 forinttól kezdve majdnem 30.000-ig bármilyen összegért, én egészen pontosan 12.990 HUF-ért jutottam hozzá tavaly az M betűs műszaki boltban. Akkor le volt akciózva, mostanában ennél csak többért látom mindenfelé, úgyhogy szerencsém volt. Ódákat lehetne zengeni róla, de mivel nem szeretnék nagy műszaki leírásokba bocsátkozni, ezért inkább az észrevételeimet osztanám meg veletek.

A külseje tetszetős, egyszerű, nekünk szürke színű van, hogy passzoljon a bútorokhoz, ami viszont egy kicsit zavaró, hogy piros a kábele, ez kilóg a képből számomra. A műanyag burkolat nagyon szép, matt anyag, ami kifejezetten jól mutat, és szimplán cuki az egész, én még simogatni is szoktam a "fejét", mert tényleg olyan, mint egy kis pingvin. Egészen egyedi mintákkal és színekben is lehet kapni, azok viszont már drágábbak. Használata nagyon könnyű, hiszen csak vizet kell beletölteni, majd a kapszulától függően vagy hideg, vagy meleg irányba toljuk el a kis pöcköt, és minden mást elvégez helyettünk. Pontosan emiatt az olyan ízek, amikhez alapból tejet használnak, már eleve tartalmazzák a tejport. Számomra hihetetlen, hogy ez az alapvetően apró gép néhány másodperc alatt tűzforró folyadékot képes kiadni magából, így akár kávét, akár bármi mást szeretnénk inni, nem kell több 2 percnél az egész folyamathoz.

Mivel nem szoktam kávézni, ezért azokról a kapszulákról nem igazán tudok nyilatkozni, de akárkinek adtunk eddig, legyen az illető fiatalabb vagy idősebb, mindenki csak dicsérte. Cukrozni szinte mindent kell utólag, viszont tényleg kávézóra hajazó italokat lehet vele gyártani. Az én személyes kedvenceim a Nesquik kakaó és a macaronos-málnás zöld tea, előzőből már egy teljes dobozt elfogyasztottam, és a második is kifogyóban van. Egy doboz egyébként 16 kapszulát tartalmaz, átlagosan mindenhol 1.600 Ft-ba kerül, ami 100 forintot jelent italonként. Ha belegondolok, hogy már egy tök egyszerű teáért is elkérnek 2-300 forintokat, akkor egyáltalán nem sok, sőt. Hideg italok közül eddig csak a Nestea-t próbáltam, de az határozottan nem jött be, nagyon mű.

Sajnos mint a legtöbb dolognak, a Piccolónak is van pár apró hibája. Az első, és az egyetlen, amit hiányolok belőle, az az automata adagolás. Minden kapszulára meg van határozva a szükséges vízmennyiség, de mennyivel könnyebb lenne, ha a gép magától adagolna? Nos, ez meg is van, csak a Melody-nál kezdődik, ami már sokkal drágább és szerintem csúnyább is a Piccolónál. Igazából némi próbálgatás után rájöttem, ha figyelem a gépből kijövő folyadék színét, nem nagy ördöngösség az egész, csak egy kényelmi funkció az automata adagolás.
A másik, ami viszont tényleg nem tetszik, hogy fröcsköl a gép, bármekkora poharat vagy bögrét teszek bele. Az első pár milliliterből jópár cseppecske a szekrényen vagy asztalon landol, és ha nem veszem észre, legközelebb csak a kávé vagy kakaó illata csap meg váratlan felületekről. Ez nem túl előnyös, talán a saját poharaival nincs ilyen gond, de elég drágák, ezért még nem volt alkalmam letesztelni azokkal.
És végül az utolsó dolog, ami még egy kicsit rontja az értékelésem, hogy bármilyen márkásak is azok a kapszulák, azért soknak mű íze van és nem oldódik fel teljesen. Ezt mondjuk eddig leginkább csak a kakaónál tapasztaltam, ott viszont rendszeresen, fura, homokos állagú marad a legalja, nem túl kellemes. A többinél ezt nem vettem észre, legalábbis nem ennyire.

Azonban ha összességében nézem, engem mindenképp meggyőzött, mert ha jön hozzánk valaki, gyorsan finom italt tudok neki készíteni, vannak egészen különleges kapszulák is, mint például ez a macaronos tea, és még a számomra legrosszabb ízű sem ihatatlan volt, csak túl édes. Tehát ha azon gondolkodtok, hogy vennétek egy Dolce Gusto készüléket, akkor a Piccolót nyugodt szívvel ajánlom, mert cuki, viszonylag pici, stílusos és tényleg jó szolgálatot tesz, főleg ha olyan olcsón fogjátok ki, mint én.

Számomra a Piccolo és a hozzá kapcsolódó mindenség ennyi szívecskét ér:

 

  • Megosztás:

Több bejegyzés a témában

2 megjegyzés

Köszönjük a megjegyzésed!