Körömlakkozásra fel!

By WV admin - 10/07/2017


Sziasztok! Úgy látszik, ez a posztolás nekem valamiért szombaton a legszimpatikusabb, bár hamarabb is ideültem volna, de erre a hétre kicsit lebetegedtem, és inkább nem akartam összecsapott munkát kiadni a kezeim közül. No, de most itt vagyok, és egy újabb haul következne, bár nem, azért ennél több lesz.

A nővéremmel, amíg még együtt laktunk, iszonyú lakkmániánknak köszönhetően olyan 80-90 darabot halmoztunk fel, melyek egy része nyilván már beszáradt, tönkrement, ezért nagyjából egy éve szortíroztuk őket, rengeteget elajándékoztunk, mert kaptam karácsonyra gél lakk készítő szettet, és úgy gondoltuk, nem kellenek többé átlagos körömlakkok. Csak ekkor még nem sejtettem, hogy allergiás leszek vagy az UV-ra, vagy a gél lakk valamelyik összetevőjére, esetleg a top coat-ra. Ez még mindig rejtély egyébként számomra, hogy igazából mi is okozza az allergiám, de elég egyértelmű, hogy arról van szó. Jöhet a storytime:

Jó pár hónapig semmi problémám nem adódott a gél lakkozás miatt, azonban nagyjából 3-4 hónapnyi használat után éjjel arra keltem, hogy iszonyatosan viszketnek az ujjaim, égő érzéssel vegyítve. Nem foglalkoztam vele különösebben, vakarásztam, azt gondoltam, valami megcsípett, és az okozza. Reggel viszont mikor megláttam az ujjaim kinézetét, elborzadtam. (ALERT! Undi rész következik, aki nem bírja az ilyesmit, a következő 2 mondatot ne olvassa el.) Konkrétan feldagadt a körmöm körül a bőr mindenhol, hólyagos lett, ami aztán kifakadt a sok vakarászást követően, és gennyezett. Az ujjperceim  kifehéredtek, vérpöttyök keletkeztek rajta. Eléggé megijedtem, azért nyilván először fogalmam sem volt, egyáltalán mit tegyek. Gyorsan lereszeltem a gél lakkot, és utánanéztem, mi történhetett. Sajnos az interneten magyar nyelven nem sok cikket találtam erről a jelenségről, angol cikkek keresésével azért picit többre jutottam. Nem volt mit tenni, pihentetni kellett az ujjaimat, hogy regenerálódni tudjon a bőröm. Nagyjából 1 hónapba telt, mire úgy lenőtt ez a csúnya bőr, hogy már nem kellett szégyellnem mások előtt. Bárki észrevette, mikor még olyan igazán ronda látvány volt, ledöbbent, mikor elmeséltem, hogy mitől is van ez. Körmösök sem hallottak még ilyesmiről. Persze egyből gondoltam, hogy na, ilyen az én szerencsém, és még azt a sok-sok körömlakkot is kidobtuk.

Long story short, próbáltam kiagyalni, hogy mi is okozhatja valójában a gondot. 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a fedőlakk a bűnös, ugyanis kitaláltam, hogy azt elhagyom, és sima átlátszóval kenem ezután. És lám, megszűntek a tünetek. (Persze azért hozzátenném, hogy még sok ujjvakarós éjszakán kellett átesnem, mire kitalálgattam ezt a módszert.) Aztán ahogy elkerültem itthonról a nyárra, nem tudtam dolgozni a gyenge körmeimmel, mert fájtak, érzékenyek voltak és mindig letörtek. Felkerestem egy manikűröst, és elmondtam neki a fedőlakkal kapcsolatos problémáimat, így tőle már anélkül kértem a gél lakkom. Szerencsére egyetlen egyszer sem kellett megbánnom, hogy megcsináltattam, mert nem jöttek elő a tünetek a nyár folyamán. Kifigyelgettem, hogy milyen alapot használ, mert nagyon tartós lett a lakkom, és azóta én is csak ezzel dolgozom itthon.

Tehát a "gél lakkom" alapja Crystal Nails base gel, (nyilván előtte fertőtlenítés, primer) méghozzá 2 rétegben. Ezután lemattítom, és jöhet bármilyen színű hagyományos körömlakk, amit szintén 2 rétegben szoktam felvinni a telített szín elérése érdekében, fedőlakként pedig tartós átlátszó lakkot használok. (A képeken épp matt fedőlakkot tettem a fehér Moyra lakkra.) Így igazából még talán jobban tetszik is az egész, hiszen ha megunom az adott színt, amit viselek, bármikor lecserélhetem.

Ugyebár, ahogy fent említettem, kellett egy kis vérfrissítés hagyományos lakkok terén, és fehérem alapból nem volt, úgyhogy bevettem magam a szegedi Kincses Szigetbe, ahol megannyi gyönyörű színű és márkájú lakk közül lehet válogatnunk. Természetesen nem egy darabbal léptem ki az ajtón, de azért nem számítottam rá, hogy ennyi landol a kosárkámban, mire körbenézek. 

Összesen 10 db-ot választottam, néhányat egészen kedvező áron sikerült beszereznem. Az első 5 darab Moyra termék egytől egyig, és annyira talán nem is izgalmas az összes, de azért gondoltam, befotózom mindet, mert így egyben szépen mutatnak. Ebből a kupackából a rózsaszín az abszolút kedvencem, a közeli képeken láthatjátok, milyen csajosan csillognak a darabkák benne.

A második adag lakk picit vegyesebb, az aden márkát már egészen régóta ismerem, több termékünk is volt tőlük, a lakkjait is szeretem. Annyira talán nem őszies színek, főleg a leghátul megbújó pink, de ezt igazából nyárra vettem, nem tudtam otthagyni az üzletben. Amit úgy érzem, sokszor fogok matt fedőlakkal ellátva felkenni a körmeimre, az a minike aden, aminek burgundis, ciklámenes színe van. Na, ez egy igazi őszi szín. Innen is kiemelném a kedvencem, mely a Moda márkanevet viseli. Erről még nem is hallottam korábban, nem hiszem, hogy próbáltam volna ilyen lakkot, úgyhogy izgatottan várom, hogyan fog szerepelni. Engem így első ránézésre megfogott, kíváncsi vagyok a fedésére.

Remélem tetszett ez a poszt, picit másabb jellegű, mint az eddigi zsákmányosak, de szerintem van még közöttünk sok körömlakkmániás csajszi.
Puszil titeket:

  • Megosztás:

Több bejegyzés a témában

2 megjegyzés

Köszönjük a megjegyzésed!