Avon rúzsok csatája

By WV admin - 1/02/2018

Sziasztok! Először is szeretnék mindkettőnk nevében nagyon boldog új évet kívánni mindenkinek, reméljük, jól teltek az ünnepek! :) Instagramra posztoltam egy képet a minap, ami alatt beharangoztam, hogy készülök egy nagyobb Avon teszttel, és ennek hoztam el most a rúzsteszt részét.

Körülbelül azóta ismerem az Avont, amióta az eszemet tudom, csak amíg kicsi voltam, általában nem olyan cuccokat kaptam, amik érdekeltek, vagy amikre szükségem volt, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Kaptam mindenféle tusfürdőt, gagyi és sötét korrektort, a szememhez nem passzoló szemceruzát és még folytathatnám a sort a végtelenségig, a lényeg, hogy bármennyire is tetszett mindig a katalógus, sosem rendelhettem olyasmit, ami valóban tetszett volna. Most, hogy kezdek erősen ráfüggni a sminkekre, nem hagyhattam ki pont őket, hiszen eléggé megosztó termékeik vannak, és mi tagadás, szeretik a dolgokat többnek mutatni a valóságnál. Mindamellett, hogy sajnos kilóra meg lehet engem venni az igényes marketinggel és csomagolással, tudom, hogy nem minden arany, ami fénylik, és ez az Avonra hatványozottan érvényes.

Olyan termékeket vontam teszt alá most, amik között van Glamour Glammies győztes, és rettentően rossz értékeléseket kapott rúzs is. Az értékelésemet a szokásos, szívecskés módon láthatjátok majd a leírás és képek mellett persze.

1. Avon Luxe ajakrúzs
Az Avon Luxe termékcsaládja (amennyire én tudom) azért kapta ezt az elnevezést, mert a termékek luxus(hatású) csomagolást kaptak és elvileg minőségileg is kifogástalanok. Nos, a rúzs, amit én teszteltem valóban gyönyörű külsőre: fényes, arany, cseppet sem gagyi külsőt kapott, és bele van mélyítve a Luxe felirat. Na de mi a helyzet a "belsővel"? Az összes kapható árnyalatról elmondható, hogy abszolút nem extrém színűek, mind visszafogott és csillámos. Én a Rose Silket választottam, mert természetesnek tűnt és azokkal nem igazán lehet mellélőni. A felvitele nagyon egyszerű, főleg mivel nem erős színű rúzsról van szó, siklik az ajkakon, így nálam hozta az elvárt kezelhetőséget. Azonban ahogy pár perce a számon volt, elkezdtem azt érezni, amit sokan mások is, hogy olyan, mintha homokszemcsékkel ment volna tele a szám. Rettentően fura és cseppet sem kellemes érzés, megpróbáltam az ajkaim belsejéről letörölni, hátha csak felhalmozódott ott a csillám, de sajnos ez úgy el van szúrva benne, ahogy van. Nem is értem, ennyi év után miért nem hallgattak még a fogyasztói véleményekre, és darálták kisebbre a csillámokat. Ez nálam nagyon sokat levesz az értékéből, hiszen akciós áron 1349 forintért is drága, ha úgy érzi tőle magát az ember lánya, mint anno a homokozóban. Egyébként a színével nem lett volna gondom, eltávolítani sem nehéz, csak ezek miatt kap annyit szívecskét, amennyit adok neki.

❤❤❤♡♡
2. Avon mark. matt folyékony rúzs
A 2017-es év egyik legfelkapottabb terméke lett az év vége felé megjelent matt folyékony rúzsuk, amivel első körben mindenkit levettek a lábáról. Marketing szempontból nagyon jó döntés volt a részükről belefogni, hiszen a múlt év a mattságról szólt, és mindenki imádta tesztelgetni az újonnan megjelent termékeket a kategóriában. Külsőre megtartották ezeknél a rúzsoknál is a mark. vonal leegyszerűsített kinézetét, annyi csavarral, hogy a matt rúzsok kupakja matt, míg a fényeseké fényes műanyag. A kiszerelés meglehetősen pici, ami nem is baj, hiszen sosem használ el szerintem senki kb. semmiből teljes mennyiséget, így ekkora kiszerelésnél talán nem lesz kuka a fele, mert megavasodik vagy hasonlók. Én a Passion It nevű árnyalatot választottam, mert túl kevés sötét rúzsom van, és ha valami, akkor a sötét szín mindig jól jellemzi egy termékfajta minőségét. Nos, a szín a katalógusban nem teljesen olyan, mint élőben, bár ez náluk sajnos gyakori baki, viszont abszolút elegáns, szép, mélybordós-bogyós színe van ennek az árnyalatnak. Az applikátorról jókat és rosszakat lehet hallani, én egyik felé sem hajlok, inkább azt mondanám, hogy kontúr ajánlott hozzá és óvatosan kell bánni vele, mert hajlamos sok festéket felvenni. A terméket felkenni nagyon könnyű, mert selymes állaga van, viszont ennél a színnél sajnos megfigyelhető, hogy foltosan fog, ha valaki nem überprofi hozzá (bár lehet, akkor is, ha az). Két rétegben már erős színe van, viszont akkor olyan sok festék kerül a szánkra, hogy elveszíti a könnyed jellegét. Számomra elég matt ahhoz képest, hogy tényleg nem szárító hatású, mert én nem hiszem el azt a mesét, hogy ami ultra matt és ultra tartós, az hidratáló is lehet egyben. Azonban ami engem igazán zavart és ami miatt nem győzött meg, hogy napi szinten használjam, az az, hogy felvitel után az ajkaim belsejében összecsomósodott, átkenődött a fogaimra és folyton azt éreztem, hogy kis vajas-zsíros állagú csimbókok vannak a számban miatta. Szörnyű érzés és hiába kentem le belőle, nem javult a helyzet. A tartóssága szerintem nem olyan rossz tekintve, hogy nem szárad rá az ajkakra úgy, mint a pillanatragasztó, de az evést-ivást nem bírja jól. Eltávolítani viszonylag egyszerű micellás vízzel, azonban nekem megszínezte a bőröm, ezért ha nem is teljes pompájában, de egy halvány rétegben rendesen ott marad a szájon órákon át is akár. Összességében elég vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, de nem tudnám azt mondani, hogy rossz. Pupa matt rúzsokhoz hasonlítva persze gyenge, de 1299 Ft-ért abszolút megér egy próbát.

❤❤❤❤♡
3. Avon Supreme Nourishing rúzs
Ez az a rúzs, amit megláttam, és tudtam, hogy kell nekem. Nézzetek rá, csodaszép külsőt kapott! Fényes fekete műanyag rózsaarany részletekkel, maga a rúzs pedig márványos mintázatú, na inkább erre mondanám, hogy luxus és pazar! A termék Glamour Glammies díjat is nyert és számos pozitív véleményt olvastam róla, főleg arról az árnyalatról, ami nekem is a birtokomban van és a Conditioning Cherry nevet kapta. Ezeket a rúzsokat hiperszuper hidratáló hatásúnak hirdetik, amivel nem is tudok vitatkozni, iszonyat könnyű, már-már vizes hatású állaga van, a felvitele pont emiatt elég egyszerű. Mindamellett, hogy hidratáló hatású, erősen pigmentált, így simán helyettesíthet egy hagyományos piros rúzst is. Tartóssága nem kiemelkedő, de nem is vártam el tőle, hiszen az a lényege, hogy táplálja az ajkakat, és ezt hozza is. Meglepődtem rajta, mennyire jó és elgondolkodtam azon is, hogy rendelek több árnyalatot. Sajnos nem sikerült tökéletesen felkennem, nézzétek el nekem, ettől függetlenül látszik a képeken, milyen csodás kívül-belül! 1799 forintba kerül, szerintem teljesen megéri, részemről (is) szerelem!

❤❤❤❤❤
4. Avon True Beauty stiftes rúzs
Ezt a rúzst azért rendeltem meg, mert nagyon olcsó volt múlt hónapban, talán 699 forint, de nem emlékszem pontosan, illetve azért, mert mindig is imádtam az Avon stiftes termékeit. Valahogy mind annyira szép és letisztult. Erről a rúzsról sokat nem olvastam előtte és biztonsági játékot játszottam, így egy szép rózsás árnyalatot rendeltem, ami a Vintage Pink nevet kapta. Sajnos ez is sérülten, lényegében a tartójából kihullva érkezett, pedig fóliából bontottam ki, a kupakját visszatenni meg lehetetlen anélkül, hogy lenyomódjon a rúzs teteje. Ettől függetlenül a stiftes kiszerelés miatt nagyon könnyű felvinni, siklik és elég szép a pigmentáltsága, őszintén szólva nagyon meglepődtem, mennyire jó az árához képest. A tartóssága átlagos, nem bírja az evés-ivást, de mivel nagyon szép, természetes színe van, ezért nem is kell azonnal javítani kopásnál. Engem ő is meggyőzött, csak a hülye kupak miatt vonok le egy szívecskét.

❤❤❤❤♡

Ez lett volna az a 4 rúzs, amit most tesztelésnek vetettem alá, számomra összességében pozitív élmény volt, és úgy gondolom, szép jövő áll az Avon előtt továbbra is, ha figyel a vásárlóira és igényeikre. Nektek melyik rúzs tetszik, vagy melyiket próbáltátok/próbálnátok ki? :) Puszi:

Szissz

  • Megosztás:

Több bejegyzés a témában

2 megjegyzés

  1. Én ezekből eddig 3 rúzst próbáltam, és egyezik a véleményünk. Az Avon Mark folyékony matt rúzs az egyetlen amit nem próbáltam, mert megmondom őszintén én már egy picikét unom a sok folyékony rúzst. Már tényleg minden márkának van sajátja :D
    Amúgy tetszik a blog, rendszeres olvasója lettem, ha gondolod nézz be hozzám is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, valóban már kicsit sok a hype, de úgy látszik, le is csengett, mert most meg a metál jött újra divatba. :D Köszönjük szépen, mindenképp benézünk hozzád is! ^^

      Törlés

Köszönjük a megjegyzésed!